<= Forside

Kunstmaler får liv og værdighed i ny Bog.
Kristian Nielsen Ulvigs liv bliver hædret med ny bog og en udstilling.

Den 14. august efterlyste Tornved Lokalhistoriske Forening malerier af den såkaldte "fidusmaler fra Rådbjerg", Kristian Nielsen Ulvig, i Jyderup Posten.

Formålet var at etablere en udstilling af denne miskendte kunstners malerier. Det lykkedesover al forventning.Lørdag den 16. og søndag17. september – hver dag kl. 11-16 – udstiller foreningen 72 af hans malerier i Skarridsøsalen i Jyderup, samt en halv snes af hans hustrus, Augusta Nielsens, blomstermalerier.

Kristian Nielsen var en mesterlig landskabsmaler. Han kunne være blevet en anerkendt kunstner.
En opfindelse af en maskine, som kunne masseproducere malerier, gav ham og hans familie smør på brødet, men også et dårligt ry blandt toneangivende kunstanmeldere."Fidusmaleren fra Rådbjerg”,kaldte de ham.

Men hvem var denne mand og kunstner, som producerede malerier i titusindvis med signaturen Kr. Nielsen og unikamalerier signeret Kr. Nielsen Ulvig. Det spørgsmål giver udstilIingen i Skarridsøsalen svar på. Den viser et pænt udsnit af seriemaleren Kr. Nielsens og kunstmaleren Kr. Nielsen Ulvigs værker.
Den viser også malerier af blomstermaleren Augusta Nielsen, der var ”fidusmalerens”hustru og uvurderlige støtte livet igennem. Sammen skabte kunstnerægteparret glæde i alle de hjem, hvor deres malerier kom op på væggene.

I forbindelse med udstillingen udgiver Forlaget desAHJn bogen Kristian Nielsen ULVIG.Den giver et signalement af kunstnerægteparret og viser et bredt udsnit af deres produktion.

Udstillingen åbnede lørdag den 16. september med en reception, som er åben for alle. Her fortæller bogens forfatter, Anders Hjorth-Jørgensen, om baggrunden forudstilling og bog, hvorefter udstillingen officielt åbnes af en repræsentant for Ulvig-familien.

Under arbejdet med udstillingen har Tornved Lokalhistoriske Forening fået doneret fireUlvig-malerier under forudsætning af, at de sættes på auktion søndag den 17. septemberkl. 15, og at overskuddet ved auktionen tilfalder foreningen.
De fire malerier vil med startpris for auktionen være udstillet både lørdag og søndag, så udstillingens gæster kanoverveje muligheden for at få en ægte Ulvig til at hænge over sofaen.

Bogen Kristian Nielsen ULVIG, kan købes på forlaget www.desahjn.dk/

Reception
Anders Byder velkommen
Åbning af udstilling
Unika Malerier
Blandede Malerier
Maskine Malerier
Augustas Blomster
Frise
Hallebyåen
Smedje
Skarridsø
Ukendt motiv
Ukendt motiv
Munke
Trykkeplade
Auktion
Bromølle kro
Iowa
Sydeuropa
Augusta og Kristian
Bogen, Kristian Nielsen Ulvig
Nattestemning
Ukendt motiv
Ukendt motiv
Skarridsholm
Hallebyåen
Peder lieps